La ce iti foloseste o linie de credit

Indiferent daca ne dorim sau nu, in activitatea oricarei companii apar momente frustrante in care incasarile intarzie, dar obligatiile financiare precum platile catre furnizori, angajati sau taxele catre stat nu mai pot fi amanate. Acestea pot perturba ritmul normal de dezvoltare al afacerii tale. In aceste situatii, linia de creditare poate fi utilizata ca o solutie pentru a trece peste impasul financiar.

Ce inseamna o linie de credit?

In primul rand inseamna un moment de respiro pentru companie in perioadele mai dificile dar si un mod de a gestiona mai usor cheltuielile aparute. Astel daca ai nevoie de o linie de credit pe o perioda de pana la 5 ani, aceasta te poate ajuta sa depasesti deficitul temporar al capitalului de lucru si sa dezvolti firma in continuare conform planurilor. Adică, atunci când nu te afli într-o situație bună cu banii și ești presat să plătești furnizorilor, angajaților sau taxelor către bugetul de stat, linia de credit rezolvă problemele legate de fluxul de numerar, oferindu-ți posibilitatea de a efectua plățile la timp.

Un alt aspect interesant este că linia de creditare funcționează pe sistemul revolving. Adică, se reînnoiește automat în funcție de incasarile efectuate. De asemenea, oferă flexibilitatea de a utiliza orice sumă de bani, până la limita maximă aprobată, în funcție de nevoile generate de activitatea zilnică. Banii pot fi rambursați și reutilizați ori de câte ori este nevoie, chiar și pe parcursul unei singure zile.

Un alt avantaj important al liniei de credit

Un avantaj important al utilizării liniei de credit este faptul că plătești doar pentru suma de bani utilizată la finalul fiecărei zile, și nu pentru întreaga valoare a liniei de credit. Astfel, dobânda lunară depinde de sumele utilizate, fiind mai puțin costisitoare decât în cazul unui credit clasic (în care utilizați toată suma aprobată și o rambursați la termenele convenite cu banca).

Am decis sa facem si o simulare impreuna cu cei de la credit.ro in privinta unei astfel de linii de credit pentru a vedea mai exact care sunt avantajele si cat ai de platit in urma unei astfel de linii de credit.

Simulare linie de credit cu dobanda fixa

Simulare linie de credit cu dobânda fixa, cu o valoare totala de 100.000 lei, pe 12 luni.
Valoarea totala a facilitatii: 100.000 lei
Dobânda FIXA: 0.1% pentru suma utilizata, DAE 40,58%.
Exemplu:
– utilizare 10.000 lei pentru o perioada de 20 de zile: 0,1% x 20 zile = 200 lei
– utilizare 50.000 lei pentru o perioada de 7 zile: 0,1% x 7 zile = 350 lei
Suma totala de plata scadenta (pe data de 5 sau 20 a lunii)
Comision administrare 0 lei (in functie de contract)
Dobânda 550 lei.
Total de plata: 550 lei

Dobânda este FIXA, nefiind influentata de ROBOR sau de alti indicatori financiari.
ZERO Comision: analiza de dosar, rambursare partiala sau integrala anticipata.
Alte costuri: asigurare imobil, evaluare, notariat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *