Unde putem călători fără să mai stăm în carantină și izolare când ne vom întoarce în țară?

Hotărârea pe care a adoptat-o Comitetul Național pentru Situații de Urgență cu privire la stabilirea unei liste cu țările din Uniunea Europeană, din Spațiul Economic European, dar și alte țări terțe, cu scopul de a renunța la aplicarea măsurilor de izolare sau carantinare în momentul în care persoanele se întorc din aceste țări în România. Tot prin această hotărâre s-a decis și reluarea zborurilor către și dinspre aceste state aflate pe lista respectivă, acest lucru intrând în vigoare pe data de 7 iulie.

De altfel țările din Uniunea Europeană și Spațiul Economic European care se află pe această listă și pentru care nu se vor mai aplica măsuri de carantinare sau izolare la reîntoarcerea în țară sunt următoarele: Bulgaria, Monaco, Croația, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Cehia, Polonia, Austria, Islanda, Elveția, Spania, Franța, Belgia, Germania, Slovenia, Danemarca, Țările de Jos, Italia, Norvegia, Slovacia, Irlanda, Liechtenstein, Grecia, Cipru, Finlanda, Malta, Lituania, Ungaria, Estonia, Letonia, Andorra,Insulele Feroe, Vatican.

Iar pe lista țărilor terțe pentru care nu se mai aplică măsurile de izolare și carantinare se află următoarele țări: Canada, Maroc, Algeria, Australia, Rwanda,Uruguay, Japonia, Coreea de Sud, Georgia, Noua Zeelandă, Tunisia, Thailanda. De asemenea în respectiva hotărâre adoptată se mai arată și următoarele chestiuni:

„Statele care sunt exceptate de la recomandarea măsurii de izolare/carantină sunt stabilite în funcţie de rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori. Zborurile suspendate către şi dinspre statele aflate pe listele anexate Hotărârii nr. 34 se reiau începând cu data de 7.07.2020”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *